Preminulo osmoro u toplotnom talasu u Meksiku

Izvor: B92, 17.Jun.2023, 12:38

Preminulo osmoro u toplotnom talasu u Meksiku

Veliki toplotni talas koji je pogodio Meksiko od sredine aprila, koji je treći od početka godine, ubio je osam ljudi, saopštila je danas tamošnja vlada.

Od osam žrtava, sedam je podleglo toplotnom udaru, a jedna dehidraciji između 14. aprila i 12. juna, navela je vlada.

U glavnom gradu Meksika temperatura je ove nedelje dostigla rekordnih 35 stepeni Celzijusa. Vazduh je u centru grada bio zagušljiv zbog gužve i emisije gasova od drumskog saobraćaja i preduzeća.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
U Montereju na severoistoku, temperatura je prelazila 40 stepeni.

U tom gradu, koji je prošle godine pretrpeo veliku sušu, smanjen je pritisak vode u kućama, a povećano korišćenje struje za klimatizaciju dovelo je do nestanka struje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

TOPLOTNI TALAS U MEKSIKU Zbog neobično visokih temperatura preminulo osam osoba

Izvor: Blic, 17.Jun.2023

U najnovijem toplotnom talasu ove godine u Meksiku preminulo je osam osoba, dok je 487 ljudi zatražilo pomoć, saopštilo je meksičko Ministarstvo zdravlja. Najviše osoba preminulo je u meksičkoj državi Verakruz - troje.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.