Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Avg.2015, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula glumica Đurđija Cvetić

Filmska, televizijska i pozorišna glumica Đurđija Cvetić preminula je sinoć u 73. godini, saopštilo je Jugoslovensko dramsko pozorište.

Glumu je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Milenka Maričića 1969. godine, od kada je i članica Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Gostovala je u "Zvezdara teatru", Narodnom pozorištu, Beogradskom dramskom pozorištu, Crnogorskom narodnom pozorištu, Narodnom pozorištu u Somboru i mnogim drugim.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << />
Dobitnica je više priznanja - nagrade "Miloš Žutić" za ulogu Skupa u predstavi "Skup" Jugoslovenskog dramskog pozorišta (2002.), nagrade "Žanka Stokić" za životno delo (2004.), plakete "Žanka Stokić" za najbolje glumačko ostvarenje 12. Pozorišnih svečanosti "Žanki u čast" (2013.).

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.