Preminula glumica Bernadet Lafon

Izvor: Blic, 25.Jul.2013, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula glumica Bernadet Lafon

Francuska glumica Bernadet Lafon preminula je danas u 74. godini u Nimu na jugu Francuske. Ona je u ponedeljak primljena u bolnicu u Nimu, svom rodnom gradu

Bernadet Lafon rodjena je 26. oktobra 1938. godine, a ostaće upamćena po tome što je obeležila francuski Novi talas koji su izmedju ostalih činili filmovi Fransoaa Trifoa, Žan-Lika Godara i Kloda Šabrola.

Prvu ulogu dobila je 1957.godine u Trifoovom filmu "Les Mistons" (Nevaljalci). Film je doživeo neverovatan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uspeh, pošto ga je videlo više od milion ljudi.

Kasnije je igrala u filmovima Edvarda Molinara, Koste Gavrasa, a posebno se proslavila ulogom u Trifoovom filmu "Lepotica kao ja". Krajem sedamdesetih godina počela je da se bavi pozorištem i ubrzo izjavila da je spremna da napusti film, kako bi se posvetila teatru. Jednu od poslednjih pozorišnih uloga imala je 2002. godine u "Vagininim monolozima" autorke Iv Ensler (Eve Ansler).

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Preminula glumica Bernadet Lafon

Izvor: Blic, 25.Jul.2013

Francuska glumica Bernadet Lafon preminula je danas u 74. godini u Nimu na jugu Francuske. Ona je u ponedeljak primljena u bolnicu u Nimu, svom rodnom gradu. ..Bernadet Lafon rodjena je 26. oktobra 1938. godine, a ostaće upamćena po tome što je obeležila francuski Novi talas koji su izmedju ostalih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.