Preminula Usnija Redžepova

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Okt.2015, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula Usnija Redžepova

Usnija Redžepova preminula je jutros u 69. godini posle duge bolesti.

Pevačica je tri godine vodila bitku sa rakom pluća, a njeno zdravstveno stanje u ponedeljak se naglo pogoršalo, preneo je danas Blic.

Redžepova će biti sahranjena u rodnom Skoplju, a komemoracija će biti održana za nekoliko dana u Beogradu.

Usnija Redžepova bila je jedna od napoznatijih pevačica romske muzike. Bila je poznata i kao jedna od naših najlepših pevačica. Ostaće upamćena >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << po čuvenim pesmama kao što su „Rasule se kose moje“, „Živote moj“, „Niška banja, topla voda“, „O, pesmo moja“, „Ja sa juga, ti sa severa“, "Kazuj krčmo džerimo" i mnoge drugi.

Usnija se oprobala i u ulozi glumice. Glumila je Koštanu u Narodnom pozorištu u Beogradu 25 godina. Pojavila se i u filmu "Derviš i smrt" iz 1974. godine.

Usnija je rođena u Skoplju, 4. februara1946. Bila je udata za Svetomira Šešića, dugogodišnjeg mizičkog urednika muzičke redakcije Prvog programa Radio Beograda koji je takođe preminuo od raka. Nisu imali dece.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminula Usnija Redžepova

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Okt.2015

Makedonska pjevačica narodne muzike Usnija Redžepova preminula je jutros u Beogradu u 69. godini poslije duge bolesti...Pjevačica je tri godine vodila bitku sa rakom pluća, a njeno zdravstveno stanje u ponedjeljak se naglo pogoršalo...Usnija će biti sahranjena u rodnom Skoplju...Komemoracija će...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Preminula Usnija Redžepova

Izvor: OkRadio.rs, 01.Okt.2015

Pevačica Usnija Redžepova preminula je jutros u 69. godini posle duge bolesti. Pevačica je tri godine vodila bitku sa rakom pluća, a njeno zdravstveno stanje u ponedeljak se naglo pogoršalo. - Jutros je preminula.. Još juče smo videli da je to to.. Imala je strašne bolove, lekari su se...

Nastavak na OkRadio.rs...

Preminula Usnija Redžepova

Izvor: BanjalukaLive.com, 01.Okt.2015

Pjevačica narodne muzike Usnija Redžepova preminula je u 69. godini poslije teške bolesti. Kraljica južnog melosa je tri godine bolovala od raka pluća, a u ponedjeljak joj se znatno pogoršalo stanje. Redžepova je jedna od rijetkih pjevačica koja može da se pohvali bogatom diskografijom i hitovima...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.