Preminula Dragana Milojević-Srdić

Izvor: RTS, 15.Sep.2010, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula Dragana Milojević-Srdić

Simbol 9. marta Dragana Milojević-Srdić, koja je na demonstracijama u Beogradu 1991. stala pred policijski vodeni top i time postala simbol narodnog bunta, preminula je u 60. godini i sahranjena je danas na Novom groblju u Beogradu.

Dragana Milojević - Srdić, žena koja je na demonstracijama u Beogradu 9. marta 1991. prkosno stala pred policijski vodeni top i time postala simbol narodnog bunta i opozicionog otpora, umrla je 60. godini života i sahranjena je danas na Novom groblju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Beogradu.

Fotografija Dragane Milojević - Srdić ispred vodenog topa, zahvaljujući fotoreporteru Predragu Mitiću, pre 19 godina obišla je svet.

Ona je živela sama u porodičnom stanu u Čika Ljubinoj ulici u Beogradu. Od 1996. bila je u prevremenoj penziji.

Predsednik SPO Vuk Drašković je rekao da je Dragana bila simbol hrabrosti i slobode.

"Ona će živeti dok bude živelo sećanje Srbije na 9. mart 1991. godine. Ali, demokratska Srbija ogrešila se o nju, i ne samo o nju", rekao je Drašković Novostima.

Dragana Milojević-Srdić biće sahranjena u sredu u 12 časova na Novom groblju u Beogradu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.