Preminuo slavni džez bubnjar: Poslednji živi učesnik čuvenog albuma Majlsa Dejvisa

Izvor: B92, 26.Maj.2020, 13:08

Preminuo slavni džez bubnjar: Poslednji živi učesnik čuvenog albuma Majlsa Dejvisa

Džimi Kob, bubnjar, perkusionista i poslednji živi učesnik na istorijskom džez albumu Majlsa Dejvisa iz 1959. "Kind of Blue", preminuo je danas u 91. godini.

Vest je objavila njegova žena Eleana Ti Kob na društvenim mrežama, a kako u saopštenju stoji, bubnjar je preminuo u svojoj kući u Njujorku nakon duge borbe sa rakom pluća.

Kobova uloga u stvaranju albuma "Kind of Blue" bila je nemerljiva i taj rad snažno je uticao na dalji tok njegove karijere.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Muzičko remek-delo objavljeno je u avgustu 1959. i uspešno je "uhvatio" prelazni momenat džeza koji se transformisao u nešto novo - modernije.

Ovo muzičko ostvarenje pobralo je pozitivne kritike i veoma brzo postalo favorit među fanovima.

Kob je bogatu muzičku karijeru okončao albumom "This I Dig of You" 2019. godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo slavni džez bubnjar Džimi Kob

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2020

Džimi Kob, bubnjar, perkusionista i poslednji živi učesnik na istorijskom džez albumu Majlsa Dejvisa iz 1959. "Kind of Blue" preminuo je danas u 91. godini...Vest je objavila njegova žena Eleana Ti Kob na društvenim mrežama, a kako u saopštenju stoji bubnjar je preminuo u svojoj kući u Njujorku...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.