Izvor: B92, 27.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Premijersko mesto najmanje bitno"

Čačak, Beograd -- Velimir Ilić izjavio da očekuje da će pregovori o novoj vladi biti intenzivirani tokom nedelje i da će pobediti zdrav razum.

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić je u intervjuu za lokalnu TV Galaksija 32 rekao kako smatra da će se formirati stabilna vlada, što i jeste cilj. On je kazao da se nada da će sve političke opcije shvatiti da je to najbitnije, a ne ko će dobiti koju funkciju, "jer je za Srbiju najmanje bitno ko će biti premijer".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Po njemu, "premijer treba da bude onaj koji uspe da obezbedi većinu, a ne neko ko će biti politički nametnuta ličnost, koja nije u situaciji da povede Srbiju napred, da je objedini, ujedini i napravi stabilnu većinu".

Na pitanje da li treba očekivati nove izbore, Ilić je rekao da je sve moguće, ali da se nada da će biti razuma i da će sve političke opcije shvatiti da narod traži vladu.

Mićunović: Poteškoće zbog kontrole službi

Predsednik Političkog saveta Demokratske stranke Dragoljub Mićunović izjavio je u Kažiprstu B92 da će pregovori o formiranju nove vlade početi ove nedelje i da će se prvo razgovarati o programskom delu u kome će neke od tačaka biti teritorijalni integritet, evropske integracije i saradnja sa Haškim tribunalom.

Na pitanje da li može da se postigne konsenzus o postavljenim obavezama, on je kazao da u deklarativnom programskom smislu ne bi trebalo da bude poteškoća, ali je dodao da će ih možda biti u domenu službi.

"Može biti poteškoća u pitanju službi koje moramo kontrolisati, a čiju kontrolu Demokratska stranka nije imala, moramo i biti sigurni da mi možemo njima naložiti da se upotrebe sva sredstva da se optuženi nađu u Hagu", naveo je on.

On je kazao da će, što se tiče personalnih rešenja koji će na red u pregovorima doći nakon programskog dela Vlade Srbije, morati da se zamene oni ljudi koji u prethodnom periodu "nisu zadovoljili".

Na pitanje da li je moguće da propadnu pregovori, on je kazao da su šanse 70 prema 30 u korist stvaranja vlade, kao i da se nada da će pre maja biti formirana Vlada Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.