Premijerna vožnja Teslinog kamiona

Izvor: Vesti-online.com, 24.Jan.2018, 07:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijerna vožnja Teslinog kamiona

Iako je kompanija Tesla najavila kako planira proizvoditi svoj Semi električni kamion tek 2019. godine, prototip ovog vozila uočen je prvi put na ulicama Kalifornije.

U videu od sedam sekudni prikazan je crni Teslin Semi kamion kako prolazi ulicama u Sanivejlu.

Video je poprilično kratak, ali ne i putanja koju je prošao nadolazeći Teslin ljubimac. Kamionom se nepoznati vozač provozao od sjedišta Tesline fabrike u Frimontu do sjedišta kompanije u Palo Altu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Velike kompanije poput Pepsija, Walmarta i Anheuser-Buscha već su naručile Teslin električni kamion. Stotine kompanija iz Amerike rezervisale su svoj primjerak, a s obzirom na to da se od početka januara može naručiti i u Evropi, Semi kamion bi uskoro mogao pronaći svoj put i do velikih evropskih kompanija.

Verzija Semi kamiona s dometom od 483 kilometra, bez potrebe dopunjavanja baterije, košta 150.000 dolara, dok verzija s dometom od 805 kilometara košta 180.000 dolara. Takođe, postoji i "Founders Series" verzija čija cijena iznosi 200.000 dolara.

Vlasnici Semi kamiona imaće pogodnost da vozilo dopunjavaju takozvanim megapunjačem koji će u roku od 30 minuta kamion osposobiti za prelazak dodatnih 640 kilometara.

Direktor Tesle Ilon Mask tvrdi da Semi kamion predstavlja budućnost teretnog saobraćaja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.