Premijerka razočarana padom na Duinig listi: Hajde samo da izvučemo lekciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Nov.2018, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijerka razočarana padom na Duinig listi: Hajde samo da izvučemo lekciju

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je danas da je razočarana padom Srbije za pet mesta na Duing biznis listi i poručila da je važno da se iz toga izvuče lekcija.

"Moram da kažem da sam razočarana, ali ako izvučemo pravilnu lekciju iz toga onda je to dobro. Dakle, hajde samo da izvučemo lekciju iz toga" rekla je Brnabić koja učestvuje na konferenciji "Izazovi Vlada 2018" u Oksfordu.

Brnabićeva je rekla da je zadovoljna što je Srbija napredovala i nastavila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << reforme te da je Srbija napredovala u ukupnom skoru, ali da je činjenica da je našu zemlju pet država preteklo.

"Lekciju koju ja treba da izvučem, cela Vlada Republike Srbije, ali i svi mi kao Srbija, je da je važno šta radite, ali isto je tako važno koliko brzo to radite", poručila je premijerka.

Reforme su važne, ističe, ali nekad je i efikasnost tih reformi, brzina reformi još važnija.

"Svaki dan koji vi ne radite ili propustite da date sve od sebe, neka druga zemlja je dala sve od sebe i prestigla vas je. Hajde da nastavimo da radimo, ali hajde da radimo brže nego što smo radili do sada".

Nakon razgovora sa studentima na Oksfordu, predsednica Vlade je rekla da joj je drago što je imala priliku da među predstavnicima 20 država iz celog sveta govori o tome kako modernizacija može da donese boljim uslugama koje vlada pruža građanima.

Kaže da je predstavila planove, koje Vlada Republike Srbije radi poslednjih 15 meseci.

"Predstoji još puno posla i postoje veliki izazovi, ali ono što je naš prioritet, je da napravimo vladu koja je fokusirana na svoje građane, koja je fokusirana na efikasne usluge koje pružamo građanima. Danas sam predstavila šta je to što vlada, bilo koja vlada na svetu treba da uradi da bi dobili mnogo više elektronskih usluga", rekla je Brnabić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.