Premijerka otvorila novu kovid bolnicu u Batajnici: Istorijski uspeh koji nije viđen 40 godina unazad! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Dec.2020, 08:48

Premijerka otvorila novu kovid bolnicu u Batajnici: Istorijski uspeh koji nije viđen 40 godina unazad! (VIDEO)

Prvi pacijenti ući će u novu kovid bolnicu u beogradskom naselju Batajnica danas posle 17 časova

Danas u 8h je otvaranje kovid bolnice u Batajnici kojem prisustvuje premijerka Ana Brnabić.

Otvaranju kovid bolnice prisustvovali su premijerka Ana Brnabić, a sa njom i direktorka ove ustanove Tatjana Adžić Vukičević, i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

- Ovde će biti minimum 1500 radnika, govorimo lekarima, tehničarima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i preko 900 radnika u bolnici u Kruševcu - rekao je Lončar.

- Prvo grejanje postoji, pušteno je pre tri četiri dana, svuda su stavljena rengden aparati, kao i skener, labarotirija je takođe u završnim radovima, u potpunosti je opremljena. Idemo polako sa popunjavanjem kapaciteta - rekla je direktorka bolnice.

Najveći broj lekara u bolnicu u Batajnici dolazi iz KCS.

- Nije korektno da kažete da postoje rupe u KC, jer to su ljudi koji nas leče. Tu ne postoje nikakve rupe i sigurno bi kod vas to bila udarna vest da imaju negde rupe. Već danas nam radi rendgen, skener i svi respiratori. Primili smo na vreme ljude, primili smo više stotina lekara i ima dovoljno lekara. Nijednog lekara nismo primili bez konkursa. Kada se danas neko javi na konkurs za crvenu zonu, to je garancija države da će biti vrhunski radnik - rekao je Lončar i dodao:

- Znam šta vas muči vezano za nišku banju. Vas muči pacijent koji je 1923. godište, kojeg smo pokušali da spasimo, za kojeg se nismo predavali, ni mi ni zdravstveni radnici. Nastavićemo da se borimo i garantujem da ćemo zaštiti lekare - rekao je Lončar.

- Ovakve kliničke slike i stanja nisam imala u svojoj karijeri, ali izborićemo se... Verujem da ćemo se zajendičkim snagama izboriti. Nazad nema, samo napred, svi zajedno - rekla je direktorka bolnice u Batajnici.

- Ponosna sam na svoju stranku - rekla je Ana Brnabić.

- Imam veliko zadovoljstvo i čast da se nalazim na čelu najnovije, najbolje, najsavremenije kovid bolnice koja postoji u Evropi, koja treba da počne danas sa radom, da prima bolesnike, hvala svima onima koji su me podržali da budem na čelu ove bolnice, najveću zahvalnost želim da izrazim Zlatiboru Lončaru, Ani Brnabić i pre svega Aleksandru Vučiću - rekla je direktorka.

- Izuzetno sam ponosan što danas Srbija dobija danas najnoviju kovid bolnicu, kada veće zemlje moraju svoje pacijente da šalju u drugu zemlju na lečenje. Neizmerna zahvalnost svim radnicima koju uspeli za četiri meseca uspeli da izvedu ovaj poduhvat. Ovo je od neprocenjivog značaja ne samo za nas nego i za ceo region. Bolnica će moći da primi 250 pacijenata, znate li kakvo je to rasterećenje za zemlju. Ubedljivo najviše primamo pacijenata na bolničko lečenje - rekao je Lončar i dodao:

- Zdravsteni radnici će dati sve od sebe da dobijemo rezultat i da se izborimo sa ovim. Ova bolnica danas prima prve pacijente, veliki dan za one koji čekaju mesto u bolnici. Zato živela Srbija - rekao je Lončar.

- Istorijski dan, u svakom smislu, uradili smo za četiri meseca nešto što nismo mogli da uradimo za 40 godina. Ovo je svemirski brod, dobijamo je u najtežem mogućem trenutku, kada već imamo već danima veliki broj novozaraženih. naš zdravstveni sistem će iz ovoga izaći još jači, sa dve nove bolnice. Veliko hvala svim zdravstvenim radnicima. Izaći ćemo sa većim platama za zdravstvene radnike - rekla je Brnabić i dodala:

- Nastavićemo da se borimo, iako sve ovo jako dugo traje i svaki dan jako dugo traje, da ćemo se boriti dalje, da ćemo graditi Srbiju, da ćemo otvoriti bolnicu u Kruševcu - rekla je Ana.

.

Doktorka Adžić Vukičević je sinoć rekla da će u bolnici raditi iskusni specijalisti iz Kliničkog centra Srbije, najbolje medicinske sestre, tehničari, fizioterapeuti, laboranti, kao i mlade kolege koje su primljene na konkursu, a ustanova će imati i sve potrebne aparate i najsavremenija sredstva.

- Iza sebe imam svemirski brod. Impresionirana sam ovim zdanjem i svim kapacitetima koje bolnica nudi - rekla je Adžić Vukičevića.

Navela da će u bolnici biti devet velikih odeljenja sa po 30-40 kreveta.

Doktorka Adžić Vukičević inače je zaposlena na Klinici za pulmologiju, gde, kako kaže, leči najteže plućne bolesnike.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.