Premijerka odgovorila novinaru N1: Dela govore više od reči

Izvor: B92, 06.Sep.2023, 14:57

Premijerka odgovorila novinaru "N1": "Dela govore više od reči"

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da "dela govore više nego reči".

Ona je odgovorila na pitanje novinara N1 kada je neko iz opozicije rekao da je protiv povećanja penzija, plata, pomoći majkama

"Mi se borimo za povećanje plata i za penzije, za jednokratnu pomoć majkama dece do 16 godina starosti, za dupliranje subvencija za naše poljoprivrednike. Ukoliko bismo mi odustali ili posustali i rebalans ne bi prošao, i da bude još jednom sasvim jasno svima šta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << opozicija i na današnji dan radi - to bi značilo da penzioneri ne bi dobili povećanje penzija. Ukoliko mi pobedimo i izguramo pod bilo kakvim okolnostima i ukoliko uspemo, a uspećemo, penzija će biti povećana. Ukoliko opozicija bude uspela sa blokadom parlamenta, to direktno znači da jednokratna finansijska pomoć neće biti isplaćena majkama, jer je to predviđeno rebalansom budžeta".

Premijerka je rekla da ne razume zašto se opozicija na ovakav način bori protiv povećanja plata, penzija, pomoći majkama, poljoprivrednicima... Premijerka je rekla i da je rebalansom budžeta predviđen novac za lečenje dece u inostranstvu i za lečenje obolelih od retkih bolesti.

Novinar N1 je tada rekao da nikada nije čuo da je neko iz opozicije rekao da je protiv toga, na šta je Brnabićeva odgovorila:

"Dela govore mnogo više nego reči. Onaj ko kaže "ja ću da blokiram rad Skupštine", on kaže i da će da blokira usvajanje rebalansa budžeta. Kada blokirate usvajanje rebalansa budžeta, vi blokirate sredstva za povećanje penzija, plata, zato što su ta sredstva predviđena rebalansom budžeta. To Skupština mora da usvoji. Ne mora opozicija ništa da kaže, oni svojim delima to pokazuju. Setili su se da blokiraju rad Skupštine kada je na redu usvajanje rebalansa budžeta".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.