Premijerka Novog Zelanda parlamentarce pozdravila sa “selam alejkum”

Izvor: SandzakPress.net, 19.Mar.2019, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijerka Novog Zelanda parlamentarce pozdravila sa “selam alejkum”

  Premijerka Novog Zelanda Jacinda Ardern svoje obraćanje u parlamentu počela je pozdravom “selam alejkum”. Ona je govorila na posebnoj sjednici parlamenta upriličenoj u povodu terorističkog napada u kome je terorista Brenton Tarrant u dvije džamije ubio 50 ljudi. Ardern je u svome govoru kazala da će 15. mart ostati upamćen kao najmračniji dan na Novom Zelandu. -Oni su bili Novozelanđani, oni su bili mi. Zbog toga žalimo za njima – rekla je. Obraćajući se porodicama žrtava >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << rekla je: “Ne možemo znati vašu bol, ali možemo biti uz vas”. Također je pred parlamentarcima rekla da je terorista svojim činom želio da postane poznat. -Zbog toga me nećete čuti da spominjem njegovo ime – kazala je, dodajući da će mu se suditi po najstrožim zakonima. Njen govor možete pogledati na ovom linku. (Faktor/NZ Herald) Pogledajte vijest na izvornom sajtu: Premijerka Novog Zelanda parlamentarce pozdravila sa “selam alejkum”

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Opasni bajkeri obećali da će čuvati muslimane na Novom Zelandu tokom molitve

Izvor: SandzakPress.net, 20.Mar.2019, 13:47

Bajkerska grupa Waikato Mongrel Mob je obećala da će podržati svoju muslimansku braću tako što će osigurati da se teroristički napadi poput onog u Christchurchu na Novom Zelandu više ne ponove, piše Mirror. Bajkeri namjeravaju čuvati muslimane tokom molitve nakon što je terorista prošle...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.