Premijerka Brnabić uputila apel: Ne delite slike ubijene dece; Vrhunac beščašća FOTO

Izvor: B92, 03.Jun.2023, 18:20

Premijerka Brnabić uputila apel: Ne delite slike ubijene dece; Vrhunac beščašća FOTO

Beograd -- Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić apelovala je da se ne dele fotografije dece ubijene u OŠ "Vladislav Ribnikar" kao što su to uradili pojedini opozicionari.

"Molim sve da ne dele snimke i fotografije ubijene dece iz Ribnikara koje su (a da ih nisu blurovali!) postavljali određeni "novinari", Biljana Lukić i političari, Rada Trajković. Ovo je vrhunac beščašća, zloupotrebe, nepoštovanja žrtava i porodica. Molim vas, nemojte", napisala je ona na svom Tviteru.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Brnabić je podsetila da je u pitanju kršenje više zakona koji se tiču neovlašćenog deljenja ličnih i osetljivih podataka, zaštite prava na privatnost (posebno u ovako teškim trenucima za porodice), kao i drugih prava porodica.

"Takođe je neljudski. Postoji razlog zašto se te fotografije bluruju", istakla je premijerka.

Podsećamo, članica privremenih kosovskih institucija Rada Trajković je podelila fotografije dece stradale u masakru 3. maja ove godine, koje je u međuvremenu obrisala.

Ipak, ostala je zabeležena objava Trajkovićeve (blur dodat naknadno):

Novinarka Biljana Lukić je takođe obrisala sporne fotografije sa svog Tvitera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.