Premijerka Brnabić na Samitu u Trstu: Svi moramo razmišljati pobednički!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jul.2017, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijerka Brnabić na Samitu u Trstu: Svi moramo razmišljati pobednički!

Samo na taj način moguća je dobit - poručila Brnabić

Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je danas, na Samitu lidera zapadnog Balkana u Trstu, da svi moramo razmišljati pobednički i da ćemo samo na taj način svi da dobijamo.

-Svi moramo da razmišaljmo pobednički. To je win-win situacija. Moramo da prevaziđemo situaciju da jedan dobija, a drugi gubi. Moramo da razmišljamo da svi dobijamo - rekla je Brnabić.

Ona je istakla da je Srbija posvećena >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << regionalnoj saradnji i da će, nakon teških ekonomskih mera, nastaviti sa fiskalnom konsolidacijom i jačanjem svog ekonomskog rasta.

- To je nemoguće bez regionalne stabilnosti i saradnje. Mi (u Berlinskom procesu) gradimo veze između zemalja. Posebno mislim na povezivanje mladih. Treba da se usredsredimo na pozitivne stvari-  istakla je Brnabić.

Kako je konstatovala to će nas sve zajedno pokrenuti napred.

- To je najvažnije i to je veće od politike - rekla je Brnabić.

Premijerka Srbije naglasila je da želi da sa svojim kolegama iz drugih država radi na povezivanju lokalnih samouprava i između zemalja kako bi zajedno pokrenuli lokalni ekonomski razvoj i privukli investitore.

Posebno je istakla da zemlja zapadnog Balkana povezuje digitalizacija i da je to ključ uspeha za naš region.

Prema njenim rečima sve nas povezuje digitalizacija, odnosno to je jedina veza koja može da nam pomogne da kao region napredujemo.

Predsednica vlade je, u tom kontekstu, podvukla značaj ohrabrivanja mladih.

"Oni imaju preduzetničku energiju i zato moramo da ohrabrujemo startapove i invoacione delatnosti. To je razvojna šansa naše zemlje, u kojoj mladi vide svoju šansu”, zaključila je Brnabić.

Predviđeno je da se po završetku sastanka potpiše Ugovor o Transportnoj zajednici, kao jedan od konkretnih rezultata ovogodišnjeg Samita u Trstu, očekuje se usvajanje Višegodišnjeg akcionog plana o regionalnom ekonomskom prostoru zapadnog Balkana, koji obuhvata trgovinu, investicije, mobilnost i digitalnu integraciju, a Samit će biti okončan Deklaracijom predsedavajućeg u kojoj će biti sadržani zaključci skupa i smernice za dalje aktivnosti u oblstima o kojima se na skupu debatovalo.

Berlinski proces održava se svake godine od 2014. (Berlin 2014, Beč 2015, Pariz 2016. i Trst 2017), a ove godine poseban će akcenat biti stavljen na jačanje ekonomskog povezivanja u regionu zapadnog Balkana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.