Premijerka Ana Brnabić nakon posete Americi: Posvećeni smo intenzivnoj saradnji naše dve zemlje! To je dobro za nas!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jul.2018, 06:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijerka Ana Brnabić nakon posete Americi: Posvećeni smo intenzivnoj saradnji naše dve zemlje! To je dobro za nas!

Povod posete je bilo obeležavanje 100 godina od podizanja srpske zastave u SAD

Predsednica srpske vlade Ana Brnabić u susretu sa senatorom Tomom Kotonom, članom Vojnog komiteta Senata i kongresmenom Stivom Stajversom istakla je da je njena poseta Sjedinjenim Američkim Državama odličan podsticaj daljem jačanju sveukupnih odnosa dve zemlje.

Pročitajte i:

- Srbija je posvećena nastavku unapređenja saradnje sa SAD - naglasila je premijerka tom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prilikom.

Brnabić i Koton složili su se da je vojno-vojna saradnja dve zemlje dobra, a posebno su istakli odličnu saradnju Vojske Srbije sa Nacionalnom gardom Ohaja, a u okviru Programa državnog partnerstva Srbije i Ohaja.

O značaju saradnje Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja, predsednica Vlade Srbije razgovarala je i sa kongresmenom Stajversom, koji je pripadnik Nacionalne garde Ohaja i koji je više puta posetio Srbiju u okviru zajedničkih vojnih aktivnosti dve zemlje.

Kogresmen Stajvers, koji će od početka sledeće godine preuzeti kopredsedavanje srpskim kongresnim kokusom od kongresmena Poa, rekao je da planira da pojača sastav i obim aktivnosti Kokusa, a Brnabićeva mu je zahvalila na posvećenoj saradnji i ličnom angažovanju na promociji tema od značaja i interesa za Srbiju.

Posetu Sjedinjenim Američkim Državama premijerka završila je izlaganjem u Međunarodnom republikanskom institutu i sastankom sa predstavnicima Američko-izraelskog komiteta za javne poslove.

Brnabićeva je sa predstavnicima ovih organizacija razgovarala o procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji i ekonomskim reformama, kao i o prioritetima Vlade u vezi sa digitalizacijom, obrazovanjem, jačanjem institucija i vladavine prava.

U okviru prve posete SAD u svojstvu predsednice Vlade, Brnabićeva je juče bila domaćin svečanosti u Kongresu SAD, organizovanoj povodom obeležavanja 100 godina od podizanja srpske zastave ispred Bele kuće. Svečanosti je prisustvovao i prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.