Premijera komada Alisa u zemlji čuda u pirotskom Narodnom pozorištu

Izvor: Blic, 28.Sep.2017, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera komada "Alisa u zemlji čuda" u pirotskom Narodnom pozorištu

Glumci pirotskog Narodnog pozorišta premijerno su odigrali predstavu ''Alisa u zemlji čuda'' po tekstu Luisa Kerola a u režiji mladog reditelja iz Pirota Davida Alića.

Kostime za predstavu radila je Milica Grbić Komazec, a scenografiju je radila sa rediteljem Alićom. Na premijeri su pođednako uživali deca i odrasli. Očekuje se da nekom od narednih izvođenja prisustvuje i selektor Festivala "Mali Joakim" Spasoje Ž. Milovanović.

U ulozi Alise nastupila je mlada >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << glumica Kristina Tomić koja gostuje u ovom teatru.

- Alisa me naučila da moram da ostanem dete, da svi mi moramo da ostanemo dete u duši kako bismo pobedili svoje neke strahove kao što je Alisa pobedila svoje strahove na kraju - kaže Tomićeva.

Glumac Aleksandar Aleksić po prvim reakcijama publike kaže da se predstava dopala publici.

- Bilo je reakcija, što mi je veoma drago. Premijera je, još nam je napeto. Mislim da će sve to da slegne još kao po običaju kad se malo uigramo tako da sam ja zadovoljan - kaže Aleksić.

Reditelj David Alić nije krio zadovoljstvo kako je reagovala pirotska pozorišna publika.

- Mislim da je poruku ovog komada čitajući roman jako teško naći. Neka poruka koju smo mi hteli da izvučemo je više poruka roditeljima o tome kako ne treba deci zarobljavati njihovu maštu jer ako se jednom detetu oduzme mašta šta nam onda preostaje za na dalje. Samim tim što pruža neograničenu slobodu je izazov, jer sad u toj slobodi je neki vaš pečat valjda. Samo je to najveći izazov. Najveći izazov je bio taj da se uplovi u tu maštu - kaže Alić.

U predstavi još igraju Aleksandar Radulović, Aleksandra Stojanović, Natalija Geleban, Danijela Ivanović, Milan Nakov, Maja Jocić i studentkinja četvrte godine glume iz Pirota Danica Stanković.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Najveći izazov je uploviti u maštu

Izvor: juGmedia, 28.Sep.2017

Glumci pirotskog Narodnog pozorišta premijerno su odigrali predstavu “Alisa u zemlji čuda” po tekstu Luisa Kerola i u režiji mladog reditelja iz Pirota Davida Alića, predstava u kojoj su podjednako uživala i deca i njihovi roditelji...U ulozi Alise nastupila je mlada glumica Kristina Tomić...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.