Premijera filma o Tesli 4. oktobra

Izvor: Radio 021, 22.Sep.2014, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera filma o Tesli 4. oktobra

Dokumentarni film posvećen poslednjoj laboratoriji Nikole Tesle na Long Ajlendu u SAD, biće premijerno prikazan 4. oktobra u hotelu Njujorker u kojem je veliki naučnik preminuo 1943. godine.

Film "Tower to The People" govori o Teslinoj laboratoriji i tornju pod nazivom Vordenklif koji se nalazi na Long Ajlendu, preko kojeg je Tesla želeo da obezbedi besplatnu bežičnu energiju celom svetu, rekla je kompozitorka i pijanistkinja Marina Arsenijević, koja je komponovala muziku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za film.

Ona je podsetila da je za samo šest dana kampanje preko interneta prošle godine prikupljeno potrebnih 2,2 miliona dolara za spasavanje Tesline laboratorije od rušenja i od prodaje zemljišta za izgradnju komercijalne institucije.

Dokumentarni film o Teslinoj laboratoriji na Long Ajlendu režirao je Džozef Sikorski, a u filmu govore poslednji Teslin bliži živi rođak i osnivač Teslinog memorijalnog društva Vilijam Terbo, zatim komičar Metju Inman, koji je inicirao akciju prikupljanja novca za očuvanje laboratorije, naučnici Mark Sajfer, Sebastijan Vajt, Marina Arsenijević i drugi.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.