Premijera drame „Zajedno sami” u Dadovu

Izvor: Politika, 10.Dec.2010, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera drame „Zajedno sami” u Dadovu

BEOGRAD – U pozorištu Dadov 12. decembra biće premijerno izvedena predstava „Zajedno sami”, po istoimenom romanu Marka Šelića, poznatijeg kao Marčelo, u režiji Darjana Mihajlovića.

Uloge igraju Marinko Madžgalj, Srđan Karanović, Stefan Buzurović, Slavica Bajčeta, Feđa Stojanović, Marko Živić i Jelena Velkovski.

Muziku je radio Marčelo, jedan od najuspešnijih autora na domaćoj hip - hop sceni, a njegov roman dramatizovala je Branislava Ilić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<
Prve dve reprize zakazane su za 13. i 14. decembar. Celokupan prihod od prodatih karata (po ceni od 1.000 dinara), namenjen je obnovi Kraljevačkog pozorišta koje je teško oštećeno u zemljotresu prošlog meseca.

Radnja romana i drame „Zajedno sami” kombinuje našu savremenu realnost i fantastiku, a dešava se u jednom autobusu koji je zaglavljen između raja i pakla. U njemu su ljudi različitih profila i sudbina. Povezuje ih to što su svi izgubili život u istom danu i gradu, na različite načine.

U galeriji likova koji čine mozaik srpskog društva nalaze se mladić koji je stradao u saobraćajnoj nesreći, radnik - žrtva tranzicije, mladi političar, zgodna devojka, sveštenik, Romkinja...

Mali prodavac semenki simbolično predstavlja anđela, a kada nevoljni saputnici vide njegova krila, počinju da se otkrivaju njihove istinske osobine.

Reditelj Mihajlović, član Gradskog veća Beograda, jedan je od umetnika koji su karijeru započeli upravo u Dramskom ateljeu Doma omladine Vračara (Dadov).

Prema njegovim rečima, Marčelo u romanu uspeva da na malom prostoru kaže mnogo, kao što i u svojim trominutnim pesmama pokazuje i analizira sliku kompletnog srpskog društva.

Tanjug

objavljeno: 10.12.2010.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.