Premijera „Na slovo na slovo“ 17. aprila

Izvor: Blic, 14.Apr.2010, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera „Na slovo na slovo“ 17. aprila

Kultni mjuzikl „Na slovo na slovo“ pisca Duška Radovića i Vere Belogrlić premijerno će biti izveden u subotu, 17. aprila, u 19.30 časova u Pozorištu na Terazijama. Ekipa autora mjuzikla

Glavne uloge u ovoj bajci tumače mali glumci Raslav Sekulović i Mateja Vukašinović u ulozi malog Aćima, zatim Svetislav - Bule Goncić u ulozi teče Miće, Mina Lazarević u ulozi tetke Lole, Slobodan - Boda Ninković u ulozi Paje, Duško Radović kao Morski Vuk, Milan Bosiljčić >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kao Budilnik"

Predstava se radi po istoimenoj, nekada veoma popularnoj televizijskoj seriji Duška Radovića i Vere Belogrlić. Ovaj naš prvi dečji mjuzikl karakteriše nesvakidašnja, prelepa muziku koju je pravio Miodrag Ilić Beli, a za današnju adaptaciju muzike pobrinuo se Sanja Ilić. Adaptaciju komada uradio je Vladimir Andrić, a režiju Darijan Mihajlović.

Naša poznata glumica Mina Lazarević tumači tetku Lolu.

- Očajna sam kada vidim šta se nudi na televiziji, kakav dečji program se emituje. Crtani filmovi su puni agresije, nasilja, svega onoga što ne treba puštati deci jer sve to na njih utiče negativno, podsvesno. Mjuzikl „Na slovo na slovo" je jedno od retkih dečjih ostvarenja koje je prilagođeno detetu. Ovo je priča koja je davno nastala, lepa, topla priča. Kao neki san. Fantazija. Zasnovana je na emocijama, na dečjoj naivnosti. Ovaj mjuzikl je nešto najčistije što se danas može ponuditi našoj deci. Mnogo mi je drago što sam deo svega toga, pogotovu što sam i ja majka - kaže Mina Lazarević.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.