Premijera Hobit: Bitka pet armija u 3D HFR tehnologiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Dec.2014, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera "Hobit: Bitka pet armija" u 3D HFR tehnologiji

Završni deo trilogije oskarovca Pitera Džeksona o Hobitima, prema Tolkinovom romanu "Hobit", stiže u naše bioskope noćas i to u novoj "High frame rate" (HFR) tehnologiji.

Prva projekcija u "Sinepleksu" na Ušću počinje 11. decembra pet minuta posle ponoći i rasprodata je.

"Hobit: Bitka pet armija" je prvi film koji se u Srbiji prikazuje kao HFR, a obezbedio ga je distributer "Blic film i video".

"Sinepleks" je opremio devet sala na Ušću i tri u Delta >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sitiju za ovu tehnologiju u kojoj se film snima i prikazuje sa 48 slika u sekundi, za razliku od dosadašnjeg sistema sa 24 slike u sekundi, pa dešavanja na velikom platnu deluju još realnije, slika je kristalno jasna, a 3D efekat pojačan.

HFR projekcije će, u organizaciji beogradske kompanije "Art Vista", biti i u bioskopiam "Roda" u Beogradu i "Arena" u Novom Sadu, kao i u mreži mobilnih bioskopa "Mobil 3D sinema".

Džekson je HFR prvi put upotrebio još u prvom delu Hobit trilogije. U trećem filmu će tu novinu moći da vidi i publika u Srbiji, ali će moći i da bira, jer će se film takođe prikazivati i kao 2D i kao 3D bez HFR-a.

Trilogija "Hobit" pripoveda storiju smeštenu u Srednju Zemlju 60 godina pre radnje "Gospodara prstenova". Poslednji film donosi epsko razrešenje pustolovina Bilba Baginsa, Torina Hrastoštita i Družine patuljaka.

Prema sinopsisu, Družina je, preotevši domovinu od zmaja Šmauga, nehotice poslala smrtonosnu silu na okolni svet. Razgnevljeni Šmaug ognjenom srdžbom saleće nezaštićene stanovnike Srednje Zemlje.

Opsednut iznova stečenim blagom Torin žrtvuje prijateljstvo i čast, kako bi sačuvao blago samo za sebe, dok Bilbovi grozničavi pokušaji da ga urazumi teraju Hobita na očajnički i opasan izbor.

Pred njima su još veće opasnosti. Veliki neprijatelj Sauron, koga je uspeo da primeti jedino čarobnjak Gandalf, poslao je orkovske legije u nenadani napad. Dok se mrak bliži njihovom sve zagriženijem sukobu, rase Patuljaka, Vilenjaka i Ljudi moraju doneti odluku - ili će se ujediniti, ili nestati.

Bilba igra Martin Friman, Torina - Ričard Armitaž, Gandalfa - Jan Mekelen. U međunarodnoj glumačkoj ekipi su i Evangelin Lili, Li Pejs, Luk Evans, Kejt Blanšet, Jan Holm, Kristofer Li, Orlando Blum.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Premijera „Hobit: Bitka pet armija” u 3D HFR tehnologiji

Izvor: Politika, 10.Dec.2014

BEOGRAD – Završni deo trilogije oskarovca Pitera Džeksona o Hobitima, prema Tolkinovom romanu „Hobit”, stiže u naše bioskope noćas i to u novoj „High frame rate” (HFR) tehnologiji...Prva projekcija u „Sinepleksu” na Ušću počinje 11. decembra pet minuta posle ponoći i rasprodata...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.