Premijera Američkog ganstera

Izvor: Blic, 03.Jan.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera "Američkog ganstera"

U Centru „Sava" 4. januara (20.30) svečana je premijera filma „Američki gangster" Ridlija Skota. Glavne uloge u ovom filmu slavnog reditelja tumače „oskarovci" Rasel Krou i Denzel Vošington.

Film „Američki gangster" bazira se na istinitoj priči o „zvezdi" Harlema sedamdesetih godina 20. veka Frenku Lukasu (Vošington) koji je postao najmoćniji i najokrutniji bos podzemlja. Međutim, njegove uspešne pohode s one strane zakona osujetio je policajac >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Riči Roberts (Krou) koji je nepopularan među svojim kolegama zbog nastojanja da na ulice Njujorka vrati pravdu. Naime, korupcija u policiji u to doba poprimila je velike razmere, u društvu su se osećale posledice rata u Vijetnamu, a trgovina drogom je cvetala. Ilegalnim tržištem heroina upravljala je bela mafija (Koza nostra), dok se na sceni nije pojavio preduzimljivi Lukas i organizovao svoju mrežu narko-dilera. Pomenimo da su, pored Ridlija Skota i glumaca, dobitnici najvećeg američkog filmskog priznanja i drugi članovi ekipe: scenarista Stiven Zilijan i producent Brajan Grejzer.

Distributer „Taramaunt" najavio je prikazivanje od 3. januara na redovnom repertoaru, odnosno dan pre svečane premijere u Centru „Sava".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.