Premijer zna, ali neće da kaže

Izvor: RTS, 25.Mar.2010, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer zna, ali neće da kaže

Premijer Mirko Cvetković izjavio da otprilike zna ko su kandidati za novog guvernera Narodne banke Srbije, ali ne želi da otkrije njihova imena.

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da "otprilike" zna ko su kandidati za guvernera Narodne banke Srbije, ali nije želeo da saopšti imena.

„Otprilike znam ko su kandidati, ali ne želim da vam ih saopštim, rekao je premijer novinarima u parlamentu.

Procedura će trajati možda dva, tri >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << meseca ali ćemo relativno brzo znati ko je budući guverner, rekao je Cvetković.

Na pitanje da li smatra da je odgovoran zbog ostavke guvernera Radovana Jelašića, Cvetković je rekao da je to bilo prvo što ga je pitao kada se juče video sa njim.

"To mi je najviše bilo problematično da vidim da li je stvarno osetio da vršim neki pritisak na njega i on je apsolutno rekao da ne", istakao je predsednik vlade.

Rekao je da "čak imaju jako dobre i odlične odnose u ovom tranzicionom periodu".

"Jelašić u potpunosti želi da obezbedi stabilnost finansijskog i uopšte ekonomskog sistema. Tako da smo se juče videli, sutra će doći na vladu, a da nisam bio danas ovde u Skupštini, možda bih ga opet video", kazao je Cvetković.

Zakonom o Narodnoj banci Srbije, predviđeno je da Savet Narodne banke mora u roku od 60 dana po podnošenju ostvke guvernera, da pokrene postupak pred skupštinskim odborom za finansije.

Kako je rekao predsednik Saveta NBS Dejan Šoškić, i odbor ima rok od 60 dana da Skupštini predloži razrešenje starog i imenovanje novog guvernera. Kandidate za to mesto odboru predlažu poslaničke grupe.

Upitan da li je današnja ostavka Direktora nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita Aleksandra Jovića povezana sa ostavkom Jelašića, Cvetković je rekao da misli da one nisu povezane.

„Mislim da to nema veze, i koliko sam čuo on je imao nameru da to uradi i pre nedelju, dve dana. Moguće je da je tad i podneo ostavku ali ne znam da li je to danas obelodanjeno ili je ostavka od danas, znam da se o tome pričalo, ali mislim da te dve ostavke nemaju veze jedna s drugom" naglasio je premijer.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.