Premijer se zakašljao tokom govora; Senatori: Stavi masku VIDEO

Izvor: B92, 23.Maj.2020, 13:26

Premijer se zakašljao tokom govora; Senatori: Stavi masku VIDEO

Za italijanske medije i danas je tema o kašalj premijera Dzuzepe Konte, tokom govora pred Senatom kada se zakašljao tri puta.

On je zbog toga na kraju skratio svoj izveštaj o rezultatima druge faze ublažavanja mera karantina uvedenih zbog pandemije.

O "premijerovom kašlju”, piše se sa izvesnom dozom "naravoučenija" kritike zbog nenošenja maske, jer u vreme pandemije kovid 19, kada je kašalj jedan od simptoma zaraze, pa čak i bezazleni signali koji mogu sličiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na simptome zaraze.

Premijer Konte se zakašljao prvi put, a senatori opozicionih partija burno su reagovali dobacujući mu:”stavi masku”.

Epizoda je izazvala galamu među senatorima pa je predsednica Elisabeta Kaselati intervenisala pozivajući senatore na red režima: ”Ja sam ovđe ta koja predsedava i poziva na red”.

Premijeru su dodali čašu vode, on je nastavio sa ekspozeom, ali se ponovo zakašljao i ovoga puta se, kako piše štampa, ponašao upravo u skladu sa savetima stručnjaka koji ponavljaju da kada osoba kije ili kašlje, a nema maramicu, na usta treba staviti lakat da bi sprečila širenje bacila ili virusa.

Premijer Konte je nakon drugog napada kašlja, promuklim glasom, rekao senatorima, da će skratiti svoj govor.

Na kraju je pozdravljen aplauzom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.