Premijer na gradilištu Koridora 10

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Sep.2009, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer na gradilištu Koridora 10

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković danas će sa direktorom "Železnica Srbije" Milovanom Markovićem obići gradilišta na deonici pruge Batajnica-Golubinci, na železničkom Koridoru 10.

Kako je najavljeno je iz tog javnog preduzeća, gradilišta će zajedno sa premijerom obići ministar za infrastrukturu Milutun Mrkonjić i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Obilazak će početi u podne u podzemnoj železničkoj stanici "Vukov spomenik", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a vozom je predviđen i obilazak stanice Prokop, gradilišta između Batajnice i Nove Pazove, kao i stanica Stara Pazova i Golubinci.

Ukupna vrednost radova na modernizaciji pruge Batajnica-Golubinci, koji su počeli oktobra prošle godine, iznosi 30 miliona evra, a finansiraju se iz kredita Evropske investicione banke.

Na deonici Batajnica-Golubinci biće remontovano i izgrađeno ukupno 31 kilometar pruge, uključujući i izgradnju nove pruge u dužini od 7,4 kilometara od Stare Pazove do Golubinaca.

Deonica od Stare Pazove do Golubinaca jedina je deonica između Beograda i Šida na kojoj se do sada odvijao jednokolosečni saobraćaj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.