Premijer je bio u tajnoj poseti

Izvor: B92, 13.Avg.2018, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Premijer je bio u tajnoj poseti"

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu boravio je 22. maja u "tajnoj" poseti Egiptu.

On je s predsednikom Abdelom Fatahom el Sisijem razgovarao o prekidu vatre u pojasu Gaze, prenela je izraelska televizija.

Za sada nema zvanične potvrde o toj poseti koju je prenele izraelska privatna televizija "10".

Netanijahu je prema toj televiziji, s egipatskim predsednikom razgovarao nekoliko sati u trenutku rastućeg nasilja u pojasu Gaze pod kontrolom palestinskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << radikalnog pokreta Hamas.

Pozivajući se na američke izvore, izraelska televizija je prenela da su Netanijahu i Sisi razgovarali o dugotrajnom prekidu vatre u pojasu Gaze, ublažavanju izraelske bokade na tom području, kao i o obnovi glavne infrastrukture uništene tokom tri sukoba od 2008. godine.

Palestinci od 30. marta svakog petka protestuju ispred granične ograde protiv izraelske i egipatske blokade Gaze i traže povratak palestinskih izbeglica koje su pobegle ili bile proterane u vreme stvaranja Izraela 1948.

Tokom tih protesta je poginulo najmanje 169 Palestinaca i jedan izraelski vojnik.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izraelska televizija: Netanjahu boravio u tajnoj poseti Egiptu

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Avg.2018

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu boravio je 22. maja u "tajnoj" poseti Egiptu gde je s predsednikom Abdelom Fatahom el Sisijem razgovarao o prekidu vatre u pojasu Gaze, prenela je večeras izraelska televizija...Za sada nema zvanične potvrde o toj poseti koju je prenele izraelska privatna televizija...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.