Premijer Zapadne Australije Mark Mekgauan podneo ostavku zbog iscrpljenosti

Izvor: B92, 29.Maj.2023, 19:26

Premijer Zapadne Australije Mark Mekgauan podneo ostavku zbog iscrpljenosti

Premijer najveće australijske države Zapadne Australije Mark Mekgauan neočekivano je obelodanio danas da podnosi ostavku na premijerski položaj.

Kao razlog on navodi iscrpljenost nakon borbe sa korona virusom.

Mekgauan, koji je kao kandidat vladajuće laburističke stranke 2017. godine izabran za premijera ove australijske države veoma bogate prirodnim resursima, ove nedelje će istupiti i iz australijskog parlamenta, prenosi Rojters.

"Voleo sam izazove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i rešavanja problema, donošenja odluka, postizanje rezultata i pomaganje ljudima. Ali istina je da sam umoran, izuzetno umoran. U stvari, iscrpljen sam", rekao je Mekgauan na konferenciji za novinare.

Mekgauan je ubedljivo reizabran 2021. godine zahvaljujući svojoj anti-kovid politici kojom je Zapadnu Australiju efikasno izolovao od ostatka Australija i učvrstio široku popularnost.

Povodom saopštenja Marka Mekgauana oglasio se i premijer Australije Entoni Albaneze.

"Istina je da je Mark svojim rezultatima zaslužio mesto u australijskoj političkoj istoriji. Ja znam da je njegova definicija uspeha uvek bila u službi građana, poboljšanja života i trajnog napretka", rekao je premijer Albaneze.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.