Izvor: Southeast European Times, 12.Okt.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer RS Dodik ponovo upozorio na secesiju od BiH

12/10/2008

SARAJEVO, Bosna i Hercegovina (BiH) -- Premijer Republike Srpske (RS) Milorad Dodik zapretio je u subotu (11. oktobar) da će se entitet otcepiti od BiH ako on bude skinut sa svog položaja. U intervjuu televiziji RS u Banja Luci, Dodik je rekao da ima plan, ako ga visoki predstavnik Miroslav Lajčak smeni. Ako se to desi, "ja ću voditi RS na put ka nezavisnosti", rekao je Dodik. U saopštenju od petka Lajčak je upozorio političare u BiH da prestanu za unilateralnim pretnjama >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << Dejtonskom mirovnom sporazumu i da se umesto toga usredsrede na perspektive zemlje za članstvo u EU.

U međuvremenu, policija je u subotu uhapsila tri čoveka zbog navodnog postavljanja eksplozivne naprave u supermarketu u Vitezu prošle nedelje. Naprava je eksplodirala u četvrtak usmrtivši jednu osobu i ranivši pet. (RTRS, SRNA, AFP, Beta, B92, RTS - 11/10/08; OHR - 10/10/08)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.