Premijer Li imao niz bilateralnih sastanaka u Beogradu

Izvor: Press, 16.Dec.2014, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer Li imao niz bilateralnih sastanaka u Beogradu

Kineski premijer Li Kećijang imao je danas u Beogradu niz bilateralnih sastanaka sa kolegama iz zemalja Centralne i Istočne Evrope (CEE), uoči pocetka Trećeg samita Kine i 16 zemalja CEE.
Premijer Li se danas u hotelu "Hajat" odvojeno sastao sa premijerima Slovenije, Letonije, Crne Gore, Češke Republike, Bosne i Hercegovine i Rumunije, rekla je Tanjugu Džang Jujue iz Ambasade Kine u Beogradu.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << /> Prema njenim rečima, premijer Li će i sutra imati bilateralne sastanke sa kolegama iz zemalja Centralne i Istočne Evrope.

Istovremeno, premijer Srbije Aleksandar Vučić danas u Palati "Srbija" ima bilateralne sastanke sa premijerima i ministrima zemalja učesnica Samita.

Kineski premijer Li Kećijang je sinoć među prvima doputovao u Beograd, a posle sletanja na aerodrom je naglasio da će Samit Kine i 16 zemalja CEE učvrstiti odnose Kine i Srbije i obogatiti kinesko-evropske odnose.

Treći Samit Kine i 16 zemalja CEE biće održan danas i sutra u Beogradu, pratiće ga i Ekonomski forum, a premijer Kine će potom nastaviti posetu Srbiji, tokom koje će, između ostalog, sa srpskim premijerom otvoriti i most Zemun - Borča.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Premijer Kine sa evropskim kolegama

Izvor: B92, 16.Dec.2014

Kineski premijer Li Kećijang imao je niz bilateralnih sastanaka sa kolegama iz zemalja Centralne i Istočne Evrope, uoči pocetka Samita Kine i 16 zemalja CEE...Premijer Li se u hotelu "Hajat" odvojeno sastao sa premijerima Slovenije, Letonije, Crne Gore, Češke Republike, Bosne i Hercegovine i Rumunije,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.