Prekvalifikacije za IT sektor u Nišu

Izvor: RTS, 12.Jul.2018, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekvalifikacije za IT sektor u Nišu

Do 22. jula traje prijavljivanje zainteresovanih za program prekvalifikacije u IT sektoru koji organizuje Nacionalna služba za zapošljavanje.
U Filijali Niš Nacionalne službe za zapošljavanje planirana je obuka 75 polaznika, a zainteresovani se mogu prijaviti preko sajta itobuke.rs do 22. jula.

"Što se tiče filijale Niš, planirane su 2 obuke - NET programiranje za 25 i JAVA za 50 polaznika", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tamara Milošević, iz NSZ Filijale Niš. "Interesovanje je veliko i do sada je u filijali Niš već informisano između 150 i 200 osoba."

I prethodnih godina interesovanje nezaposlenih Nišlija za obuke iz informacionih tehnologija bilo je veliko:
"Filijala Niš je 2016. i 2017. godine uspešno organiizovala specijalističke informatičke obuke za android programiranje, gde je obuku uspešno završilo 120 polaznika i otprilike polovina njih je zaposlena."
Prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje, oko 26.000 Nišlija je nezaposleno. Među njima, nešto više od 2.000 osoba sa srednjim, višim i visokim obrazovanjem iz struka bliskih IT sektoru i elektronici.
 
 
 
 
 
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.