Prekršajna prijava protiv vlasnika psa

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jan.2015, 23:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekršajna prijava protiv vlasnika psa

BIHAĆ - Policija u Bihaću podnijela je prekršajnu prijavu protiv S.H. (48), vlasnika psa koji je prije nekoliko dana napao i teško povrijedio trogodišnjeg dječaka Halida Čovića.

"Protiv vlasnika je podnesena prijava zbog nesavjesnog držanja psa, ali i drugih životinja koje posjeduje u svom domaćinstvu. Utvrdili smo da je vlasnik jednostavno pustio psa na ulicu ne vodeći računa o posljedicama, s obzirom na to da je životinja vrlo agresivna", istakao je portparol MUP-a USK >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Ale Šiljdedić.

Inače, ovaj događaj je u Bihaću izazvao veliku pažnju, a građani jednoglasno osuđuju nesavjesnog vlasnika rotvajlera, za kojeg je naknadno utvrđeno da je u još nekoliko navrata nasrtao na građane. Prema riječima očevidaca, prije nego što je napao dječaka i njegovu majku, pas je nasrnuo na mladića koji je spas pronašao bijegom u obližnju ćevabdžinicu, odakle je fotografisao životinju.

Navodno je isti pas prije nekoliko mjeseci napao i povrijedio jednu građanku, te je nakon toga uhvaćen i smješten u Veterinarsku stanicu, odakle ga je naposlijetku izvukao vlasnik, obećavši da će se pobrinuti za njega. Prema pričama koje se mogu čuti u Bihaću, vlasnik je dolazio u azil za napuštene životinje te se interesovao za svoga psa koji je trenutno tamo smješten, ali se nije udostojio posjetiti povrijeđenog dječaka i njegovu majku.

Bišćani kažu da pomenuti S.H. u tom gradu važi za opasnog momka i da posjeduje još nekoliko agresivnih pasa. Napadnuti mališan Halid Čović uspješno se oporavlja, a u međuvremenu su mnogi pojedinci i kolektivi na različite načine pomogli majci i sinu koji žive u teškim socijalnim uslovima.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.