Prekršajna prijava protiv Sertića zbog tajnosti o Železari

Izvor: Radio 021, 18.Okt.2015, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekršajna prijava protiv Sertića zbog tajnosti o Železari

Upravni inspektorat pri Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave obavestiće sutra ministra privrede Željka Sertića o prekršajnoj prijavi koju će dobiti zbog odbijanja da povereniku za informacije od javnog značaja Rodoljubu Šabiću dostavi na uvid menadžerski ugovor za Železaru.

Prekršajni postupak pokrenulo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave zbog toga što menadžerski ugovor za Železaru nije dat na uvid povereniku.

Šabić izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je da je ugovor sa HPK inženjeringom Petra Kamaraša trebalo odavno da bude objavljen i podsetio da je nadležni ministar uoči potpisivanja tog ugovora rekao da će "svi detalji biti poznati javnosti".

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave saopštilo je prethodno da je zajedno sa Upravnom inspekcijom intenziviralo rad u vezi sa pokretanjem prekršajnih postupaka protiv onih koji ne postupe po rešenju poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.