Preko rupa do granice

Izvor: Politika, 24.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preko rupa do granice

Loznica – Svako ko iz Loznice u BiH ulazi preko graničnog prelaza Trbušnica ili odatle dolazi u Vukov zavičaj zna u kakvom stanju je ulica koja povezuje grad i Republiku Srpsku. Kolovoz prepun rupa, bare zimi i prašina leti, dočekuju putnike na ovoj veoma prometnoj deonici koja se nalazi u katastrofalnom stanju. – Ulica Republike Srpske je u stvari deo magistralnog puta M-4 i u nadležnosti je JP "Putevi Srbije". Oni se staraju o kolovozu a sva ostala infrastruktura ispod njega pripada >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << lokalnoj samoupravi. Upoznati su sa stanjem puta, a problem je što mi ništa ne možemo da preduzmemo bez njihove saglasnosti. Prošle godine smo uradili projekte podzemne infrastrukture i trotoara i spremni smo za radove, samo čekamo kada će JP "Putevi Srbije" odlučiti da počne rekonstrukcija kolovoza – kaže Zoran Tomić, direktor lozničkog JP "Grad", koji očekuje da će put početi da se radi dogodine.

Opština je, po njegovim rečima, više puta tražila da se ova saobraćajnica sanira jer osim što je veza s granicom ona vodi i do buduće industrijske zone "Šepak" pa je potrebno da bude kvalitetna i urađena što pre.

Put bez trotoara, prepun rupa i bara, bez kišne kanalizacije, muči i pešake koji osim što moraju da ih preskaču treba da paze i da ih neko vozilo prilikom prolaska ne "okupa". Meštani do svojih kuća a vlasnici i zaposleni do lokala i firmi u Ulici Republike Srpske u ovo doba godine često stižu isprskani a leti pokriveni prašinom. Ulica je takva da vozači "bežeći" od rupa punih vode često prelaze na levu stranu ugrožavajući tako i svoju i bezbednost drugih učesnika u saobraćaju a tada nenamerno zapljuskuju pešake i parkirana vozila.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.