Prekinuta tišina: Prigožin se oglasio

Izvor: B92, 03.Jul.2023, 18:42

Prekinuta tišina: Prigožin se oglasio

Objavljen je audio-snimak u kome šef Vagnera Jevgenij Prigožin tvrdi da je njegov "marš pravde" bio usmeren protiv izdajnika i da očekuje "nove pobede".

Audio snimak je objavio Telegram kanal Siva Zona, koji je prema ruskim medijima usko povezan sa Vagner grupom.

"Danas nam je više nego ikada potrebna vaša podrška. Hvala vam na tome. Želim da shvatite da je naš marš pravde bio usmeren na borbu protiv izdajnika i mobilizaciju našeg društva. I mislim da smo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << postigli mnogo", rekao je Prigožin.

"U bliskoj budućnosti, siguran sam, videćete naše nove pobede na frontu. Hvala, momci", rekao je on. Nije jasno na čije pobede tačno misli.

Nije poznato kada je audio snimak snimljen, a njegova poslednja izjava objavljena je 26. juna. Po okončanju pobune protiv ruskih vlasti, on je tada rekao da se Vagner pokazao kao najefikasnija borbena formacija u Rusiji.

Prigožin je poslednji put viđen u javnosti u vozilu u Rostovu na Donu 24. juna, dok je pobuna još trajala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.