Prekinut narko-dilerski lanac

Izvor: RTS, 15.Jan.2010, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekinut narko-dilerski lanac

U dve odvojene policijske akcije, u Bačkoj Palanci i na području Sremske Mitrovice, uhapšeno šest osoba osumnjičenih za proizvodnju i distribuciju narkotika, čime je prekinut međunarodni lanac krijumčara, rekao Milorad Veljović.

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je Tanjugu da je u dve odvojene policijske akcije -u Bačkoj Palanci i na području Sremske Mitrovice uhapšeno šest osoba osumnjičenih za proizvodnju i distribuciju narkotika, čime je prekinut međunarodni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << lanac krijumčara.

Akcija je izvedena prošle noći, u koordinaciji pripadnika novosadske kriminalističke policije sa Upravom kriminalističke policije iz sedišta MUP-a i u saradnji s policijom Republike Srpske, naveo je Veljović i dodao da je reč o odlučnosti Srbije da nastavi borbu na suzbijanju narkomanije.

Jedna akcija je izvedena u Bačkoj Palanci gde je pronađena laboratorija za spravljanje i proizvodnju droge "skank" sa kompletnom aparaturom za proizvodnju.

Labaratorija se nalazi u kući Zvonka Sokola (24), rekao je Veljović.

Druga akcija izvedena je na području Sremske Mitrovice gde je uhapšena međunarodna grupa - tri osobe crnogorske naconalnosti i dve srpske, naveo je Veljović.

Veljović je rekao da su uhapšeni Enver Ljuca zvani Vero (58) i njegov sin Damir Ljuca (19), obojica iz Podgorice, i Saša Jašović (29) iz Berana, Dejan Kuzmanović zvani Ćopa (29) i Aleksandar Davidović (23) obojica iz Sremske Mitrovice.

Direktor policije objasnio je da je reč o međunarodnoj kriminalnoj grupi kod koje je pronađeno više od 10 kilograma narkotika, a koja je bila hijerarhijski ustrojena, i opojnu drogu u dužem vremenskom peirodu iz Albanije preko Crne Gore distribuirala u Srbiju.

Droga je završavala na novosadskom i beogradskom narko tržištu, dok su određene količine krijumčarene za hrvatsko i zapadnoevropsko narko tržište, rekao je Veljović.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.