Prekida se proizvodnja plazma televizora

Izvor: Radio 021, 02.Nov.2014, 00:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekida se proizvodnja plazma televizora

U Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) od novembra se više neće proizvoditi plazma televizori.

Iz kompanije LG su saopštili da obustavljaju njihovu proizvodnju. Samsung je još početkom godine najavio novembarsko zatvaranje linije sa plazmama u fabrikama u SAD-u, a treći proizvođač, Panasonik to je uradio još prošle godine, prenosi B92.

Mesto na zidovima širom sveta sada zauzimaju LCD i LED televizori, a nekada revolucionarnu tehnologiju u životu će održavati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << još nekoliko kineskih fabrika, koje bi svoju proizvodnju plazma televizora trebalo da obustave najkasnije 2016.

Potrošači su prethodnih godina ispred kvaliteta slike, boljeg ugla gledanja i topline boja stavili pristupačniju cenu, višu rezoluciju i manju potrošnju LCD tehnologije.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.