Izvor: Blic, 15.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekazi cilja Drugu ligu

Prekazi cilja Drugu ligu

BRUS - Živa legenda jugoslovenskog fudbala, bivši topdžija Partizana i proslavljeni fudbalski as Dževad Prekazi prihvatio je poziv uprave FK Kopaonik i od pre mesec dana stao na čelo stručnog štaba tog bruskog kluba sa kojim planira osvajanje šampionske titule i ulazak u Drugu ligu.

- Poznato je da živim u Beogradu, te da tokom zime i leti dosta vremena provodim na Kopaoniku, gde imam vikendicu. Pored krova Srbije već dvadesetak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godina dolazim u Brus, koji sam zavoleo svim srcem. Zbog toga sam prihvatio molbu ljudi iz Kopaonika da svojim znanjem i iskustvom pomognem ostvarenju što boljih rezultata ovog kluba koji se već drugu godinu uspešno takmiči u Srpskoj fudbalskoj ligi - kaže Prekazi.

On ističe da je ohrabren kolektivnim duhom i dobrom atmosferom koja vlada među igračima i rukovodstvom kluba koji je iz šest prvenstvenih utakmica uknjižio deset bodova i trenutno deli peto mesto na tabeli Srpske lige.

- Veliki potencijal kluba vidim, pre svega, u mladim igračima koji su željni afirmacije. Cilj nam je osvajanje šampionske titule i ulazak u Drugu fudbalsku ligu. Ako svi damo maksimum, onda će san o ulasku u viši rang takmičenja postati java. Red, rad i disciplina predstavljaju osnovne postulate na kojima sam bazirao ostvarenje zacrtanih ciljeva. Zbog toga sam za svih dvadesetak igrača, koliko ih imam na raspolaganju, uveo treninge dva puta dnevno. Osim toga, sa upravom Kopaonika dogovorio sam stimulativne mere za najbolje fudbalere. Na moje veliko zadovoljstvo, svi u klubu prihvatili su novi metod rada, koji je po mnogo čemu sličan radu i zalaganju profesionalnih fudbalera - ističe ovaj proslavljeni fudbalski as.

Predsednik Kopaonika Dragan Simić, pomoćni trener kluba Vojkan Marković i predsednik opštine Brus Milutin Jeličić rekli su 'Blicu' da će se o rezultatima kluba pod vođstvom Prekazija tek čuti, te da bi takvog trenera rado poželeli svi srpski klubovi.

G. Zdravić

Dečjem centru preti katanac Ima za generale nema za decu

Više stotina dece ostaće bez dodatnog obrazovanja iz tridesetak lepih umetnosti i sportova, ako nadležna gradska vlast ne pomogne Dečijem kulturno-rekreativno-obrazovnom centru u Čairu da izađe iz teške finansijske krize. Zbog duga od 14 miliona dinara, radnici nisu primili platu tri meseca, a račun je u blokadi, pa bi se zato na vratima ustanove uskoro mogao naći katanac.

Maja i Dejan Stojiljković, čiji Đorđe (4) pohađa igraonicu na tri sata, napominju da će prestanak rada centra biti značajan udar na kućni budžet jer su privatne igraonice tri puta skuplje.

- Mi smo izuzetno zadovoljni jer je naš Đole naučio pesmice, tamo se bavi sportom i priprema se za školu i život. Izuzetno smo zadovoljni, posebno vaspitačicama Zvezdanom i Tanjom koje ničim ne pokazuju da tri meseca nisu primile platu - kažu Stojiljkovići.

Otac male Sofije (3,5) Dušan Šurdilović ističe da grad za sve ima para sem za nišku decu.

- Gradska vlast u Nišu je spremna da pomaže izgradnju avalskog tornja, generalima da poklanja automobile, ali ne i da iz budžeta pomogne ustanovu koja vaspitava našu decu. Nečuveno je da u gradu niko ne mrda prstom da pomogne centru - kaže Šurdilović.

Predsednik Upravnog odbora centra Ljiljana Golubović napominje da se niko iz gradske vlasti nije u poslednjih desetak dana obratio radnicima i predočio varijante za rešavanje problema.

- Grad mora na sledećoj sednici gradskog parlamenta da odvoji odmaralište u Divljani od nas u Čairu jer smo zbog njih ovoliko zapali u dugove na koje se svakim danom obračunavaju kamate. Sada je potrebno da nam grad-osnivač uplati ta sredstva - napominje Golubović.

Dragoslav Pavlović, profesor fizičke kulture u centru, navodi još jednu muku radnika.

- Većina od 88 radnika je podigla po jedan, pa i dva potrošačka kredita početkom godine, tako da smo sada zapali u čabar - kaže ovaj nekada poznati rukometaš.

M. Smiljković

if(!window.goAdverticum)document.write('');if(window.goAdverticum)goAdverticum.addZone(31711);

|

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.