Preispitaćemo saradnju sa SAD oko droge

Izvor: B92, 03.Nov.2020, 23:13

"Preispitaćemo saradnju sa SAD oko droge"

Predsednik Meksika Manuel Lopes Obrador oglasio se posle hapšenja visokih meksičkih vojnih komandanata.

On kaže da će njegova vlada preispitati saradnju sa SAD u borbi protiv trgovine drogom i kako američke agencije deluju u Maksiku.

Kako javlja Rojters, izjava Lopesa Obradora usledila je posle hapšenja 15. oktobra u Los Anđelesu bivšeg šefa meksičke vojske Salvadora Sijenfugesoa pod optužbom za trgovinu drogom i pranje novca na osnovu naloga američke agencije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za borbu protiv droge DEA.

"Moramo da sve ovo preispitamo: kako su izdati ti nalozi za hapšenje, ko je intervenisao, kakvi su su sporazumi sa američkim agentima koji deluju u Meksiku", rekao je predsednik Meksika na redovnoj konfereciji za medije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Predsednik Meksika: Preispitati saradnju sa SAD oko borbi protiv trgovine drogom

Izvor: Blic, 04.Nov.2020, 01:16

Predsednik Meksika Manuel Lopes Obrador izjavio je danas da će njegova vlada, posle hapšenja visokih meksičkih vojnih komandanata, preispitati saradnju sa SAD u borbi protiv trgovine drogom i kako američke agencije deluju u Maksiku.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.