Pregrupisavanje organizovane kriminalne scene?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2009, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pregrupisavanje organizovane kriminalne scene?

BEOGRAD - Predsednik Prvog opštinskog suda u Beogradu Miodrag Majić ocenio je, povodom surovog dvostrukog ubistva u Dobanovcima, da je to ubistvo verovatno posledica novog pregrupisavanja organizovane kriminalne scene, kao i primene Zakona o oduzimanju imovine stečene kriminalom.

"Sve su to neki faktori koji su možda doveli ili postepeno dovode do toga da se ponovo vraćamo u sve surovije odnose među kriminalnim grupama", rekao je Majić Tanjugu.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ukazao na činjenicu da se u poslednje vreme ponovo izvršavaju neka od najtežih krivičnih dela na veoma brutalan način i to, po pravilu, uzbudi javnost.

"U ovom trenutku bi bilo prilično teško proceniti, jer nemamo dovoljno podataka, šta je osnovni uzrok. Mnogi ljudi se sećaju 90-ih godina i toga šta se tada dešavalo i skloni su da povežu i ovo sa vraćanjem tog perioda", kazao je Majić.

Bez obzira na to, smatra on, u ovom trenutku će biti teško predvideti šta je osnovni razlog zbog koga se takve stvari ponovo dešavaju.

"Imate ozbiljnu ekonomsku krizu na vratima, značajan deo stanovništva, po svemu sudeći, živi veoma teško. Ovo su samo predviđanja, a šta će nam se zaista dešavati na toj sceni, ostaje da vreme pokaže", poručio je Majić.

Beogradska policija je prošle noći, pola sata iza ponoći, na njivi u blizini autoputa Beograd - Zagreb, u ataru sela Dobanovci u zapaljenom džipu marke "lendrover" pronašla dva beživotna tela.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Povratak u devedesete

Izvor: Politika, 25.Apr.2009

Predsednik Prvog opštinskog suda u Beogradu Miodrag Majić ocenio je da je dvostruko ubistvo u Dobanovcima, možda, najava da se ponovo vraćamo u sve surovije odnose među kriminalnim grupama, ali i njihovog pregupisavanja ..Povodom surovog dvostrukog ubistva u Dobanovcima, gde je na njivi u blizini...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.