Izvor: B92, 18.Feb.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pregovori prosvetnih sindikata obrazovanja i ministra bez rezultata

Danasnji pregovori sindikata obrazovanja i ministra prosvete Jove Todorovica o novoj ceni rada zavrseni su bez rezultata. Ministar je tokom sastanka predlozio da nova cena rada za zaposlene u osnovnim i srednjim skolama bude prosecno 305 dinara za celu godinu sto je odbijeno, javlja B2-92. Nove zahteve, kada je u pitanju cena rada na konferenciji za novinare je saopstio predsednik sindikata Branislav Pavlovic: "Najniza prihvatljiva cena rada za Sindikat obrazovanja je 20 odsto prosecne zarade >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u republici, sto bi za januar iznosilo 350 dinara. Republicki odbor sindikata je ovlastio predsednistvo da ukoliko pregovori u dogledno vreme ne daju nikakave rezultate, pozove zaposlene u obrazovanju u totalnu obustavu rada", naglasio je Pavlovic. U zakonskom obliku strajka, skracenjem casova na 30 minuta, ukljucilo se dosad blizu 900 skola, saopsteno je na konferenciji za novinare.

Sindikati nekoliko kraljevackih osnovnih i srednjih skola doneli su odluku da stupe u potpunu obustavu nastave, zbog toga sto su pojedini direktori primenili represivne mere prema profesorima i sindikalnim liderima. U Osnovnoj skoli 'Cipkovacki partizani' je suspendovano dvoje nastavnika, izjavio je nasem dopisniku predsednik Sindikata Elektrosaobracajne skole, koja se odlucila da prekine nastavu, Zoran Stanisic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.