Uskoro kraj pregovora o dvojnom državljanstvu

Izvor: RTS, 18.Jan.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro kraj pregovora o dvojnom državljanstvu

Pregovori zvaničnika Crne Gore i Srbije o prihvatanju dvojnog državljanstva mogli bi da se, bez obzira na ishod, završe krajem januara. Reagujući na izjave crnogorskih zvaničnika, Ivica Dačić poručio da se Srbija neće odreći svog zakonodavstva koje omogućava dvojna državljanstva.

Pregovori između vlada Crne Gore i Srbije o regulisanju dvojnog državljanstva biće završeni krajem januara bez obzira na njihov ishod, rekao je pomoćnik crnogorskog ministra unutrašnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poslova Svetozar Đurović.

"U svakom slučaju, pregovore ćemo završiti do kraja januara, ili potpisivanjem sporazuma o dvojnom državljanstvu, ili konstatacijom da dogovor nije postignut", rekao je Đurović agenciji Beta.

Đurović je naveo da je Vlada Crne Gore krajem decembra poslala "integralni tekst" predloga o regulisanju dvojnog državljanstva i da očekuje zvanični odgovor Vlade Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić je za današnji broj podgoričkog lista "Dan" izjavio da se nada da će se "doći do nekog rešenja" o dvojnom državljanstvu, ali da ono neće biti "toliko pozitivno za sve građane Crne Gore, zbog stava crnogorske vlade".

"Crnogorska vlada kaže da po njenom predlogu mi više ne treba da primamo u naše državljanstvo nijednog građanina Crne Gore koji neće imati otpust iz crnogorskog državljanstva. To je za nas nemoguće", rekao je srpski ministar policije.

Srbija, prema njegovim rečima, ne može da zbog sporazuma sa Crnom Gorom menja svoj Zakon o državljanstvu koji daje pravo svim građanima iz celog sveta da iz simboličkih razloga dobiju srpsko državljanstvo, a pritom da se ne odriču državljanstva zemalja u kojima žive.

Reagujući na ovu izjavu Dačića, Đurović je rekao da ni Crna Gora ne može da se odrekne svog Zakona o državljanstvu.

Pregovori između Crne Gore i Srbije o regulisanju dvojnog državljanstva počeli su u jesen prošle godine i do sada je održano nekoliko zajedničkih sastanaka ministara i eksperata dve zemlje.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đurović: Uskoro kraj pregovora o državljanstvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2009

PODGORICA - Pregovori između vlada Crne Gore i Srbije o regulisanju dvojnog državljanstva biće završeni krajem januara bez obzira na njihov ishod, rekao je danas pomoćnik crnogorskog ministra unutrašnjih poslova Svetozar Đurović..."U svakom slučaju, pregovore ćemo završiti do kraja januara,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Uskoro kraj pregovora o državljanstvu

Izvor: EMportal, 19.Jan.2009, 10:37

Pregovori vlada Crne Gore i Srbije o regulisanju dvojnog državljanstva biće završeni krajem januara, rekao pomoćnik crnogorskog ministra unutrašnjih poslova Svetozar Đurović. "U svakom slučaju, pregovore ćemo završiti do kraja januara, ili potpisivanjem sporazuma o dvojnom državljanstvu ili...

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.