Pregovori Crne Gore i Srbije o izručenju naredne nedelje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2010, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pregovori Crne Gore i Srbije o izručenju naredne nedelje

PODGORICA -

Pregovori o zaključivanju ugovora o izručenju između Crne Gore i Srbije biće održani naredne nedelje, saopšteno je danas iz crnogorskog Ministarstva pravde.

To su dogovorili pomoćnici ministara pravde Srbije i Crne Gore Vojkan Simić i Branka Lakočević, na sastanku u Podgorici.

Crnogorska vlada je nedavno usvojila platformu za pregovore sa Srbijom kojom je predviđeno izručenje optuženih za organizovani kriminal i korupciju.

Za Podgoricu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je neprihvatljiv predlog Srbije da se izručuju optuženi za sitnija krivična dela za koje je predviđena zatvorska kazna od tri godine.

Crnogorsko Ministarstvo pravde navodi da će se ugovor o izručenju zasnivati na principima Evropske konvencije o ekstradiciji.

Crna Gora i Hrvatska su 10. septembra parafirale sporazum o međusobnom izručenju svojih državljana za krivična dela organizovanog kriminala i korupcije.

Crnogorske vlasti smatraju da identičan sporazum treba potpisati i sa Srbijom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počeli pregovori o izručenju

Izvor: S media, 24.Sep.2010

Državni sekretar Ministarstva pravde Srbije Slobodan Homen izjavio je da su danas u Podgorici počeli razgovori zvanicnika Crne Gore i Srbije o zaključenju Sporazuma o medjusobnom izručenju učinilaca krivičnih dela...Državni sekretar Homen je u izjavi Tanjugu izrazio očekivanje da će sporazum...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.