Pregovaraju, a ne govore

Izvor: Glas javnosti, 01.Jul.2009, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pregovaraju, a ne govore

BEOGRAD - Tehnički deo pregovora između SNS i SPS o formiranju vladajuće koalicije u opštinama Zemun i Voždovac vodiće šef beogradskih socijalista Aleksandar Antić i zamenik predsednika naprednjaka Aleksandar Vučić, koji već više od godinu dana privatno ne govore, saznaje Glas. Prema rečima izvora Glasa, loši međusobni odnosi dvojice političara datiraju od prošlogodišnje izborne trke za gradonačelnika Beograda.

- O svim detaljima pregovaraće predsednik GO SPS Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Antić i drugi čovek SNS Aleksandar Vučić. To će biti vrlo interesantno, budući da njih dvojica ne komuniciraju! Inače, prvi zvanični sastanak bi trebalo da se održi već u petak ili ponedeljak - tvrdi izvor Glasa i dodaje da, nezavisno od toga, lideri SPS i SNS Ivica Dačić i Tomislav Nikolić imaju „redovan kontakt“.

- Oni se redovno čuju, ali se još ništa nisu konkretno dogovorili. O kadrovskim rešenjima se još nije pričalo, mada njih dvojicu te stvari i ne zanimaju mnogo. Nikoliću je bitna poruka da negde može da formira vlast i da naprednjaci i socijalisti mogu da sarađuju - zaključuje naš izvor.

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić potvrđuje za Glas da sa Antićem nema nikakav kontakt više od godinu dana.

PUPS: RAZUM ĆE PREVLADATI

Šef poslaničke grupe PUPS Momo Čolaković kaže za Glas da je poznato da Vučić i Antić nisu u dobrim odnosima.

- Ipak, tu nema ljubavi, već je važan samo interes građana. Verujem da će razum prevladati kod obojice, i očekujem da sprovedu odluke koje će doneti lideri stranaka koje učestvuju u pregovorima u vezi sa formiranjem lokalne vlasti u Zemunu i na Voždovcu - zaključuje Čolaković.

- Nemam kontakt sa Antićem i neću ga ni imati! Ipak, to neće uticati na tok pregovora, jer sam ja profesionalac. Normalno ćemo voditi razgovore i naša komunikacija biće striktno na poslovnom nivou. Nemam posebnu želju da privatno kontaktiram s Antićem, i mislim da ni on ne želi da se privatno druži sa mnom - kaže Vučić.

- Glavni pregovarači o vlasti biće Tomislav Nikolić, Ivica Dačić, Jovan Krkobabić i Dragan Marković, a ja ću biti zadužen samo za tehnička pitanja - naglašava Vučić.

Predsednik GO SPS Aleksandar Antić kaže za Glas da njegovi lični odnosi sa Vučićem nikako neće uticati na pregovore.

- Ukoliko budem određen kao pregovarač o formiranju vlasti, uveren sam da naši privatni odnosi neće uticati na tok razgovora, već da će sve to biti u interesu građana. Verujem da smo odgovorni ljudi. Naši privatni odnosi i kontakti nisu važni za interes građana u ove dve opštine - tvrdi Antić i dodaje da bi razgovori dve stranke trebalo da počnu narednih dana.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.