Izvor: Piplmetar.rs, 14.Jun.2023, 05:31

Pregledi u mobilnom mamogradu od sutra u Požarevcu

Pregledi će se obavljati od 8 do 16 časova, a u zavisnosti od interesovanja radno vreme će se produžiti.

Foto: Shutterstock


Mobilni mamograf u organizaciji Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ i Ministarstva zdravlja, Gradske uprave Grada Požarevac, Doma zdravlja i Opšte bolnice Požarevac, uz podršku Fonda B92 i Kompanije „Grand kafa“, od četvrtka, 15. juna 2023. godine obavljaće besplatne skrining >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << preglede u prostoru Centra za kulturu u Požarevcu.
Pregledi se mogu zakazati na telefon 62/8075097, svakog radnog dana od 8 do 13 časova. Pregledi će se obavljati od 8 do 16 časova, a u zavisnosti od interesovanja radno vreme će se produžiti.
Radi se o organizovanom skriningu raka dojke svih zainteresovanih žena od 45 do 69 godina, koje u poslednje dve godine nisu radile mamografiju, kao i žena od 40. godine, koje u svojoj porodičnoj anamnezi imaju blisku srodnicu obolelu ili lečenu od raka dojke.
Od početka 2023. godine radom mobilnog mamografa na teritoriji opština Kraljevo, Beograd i Jagodina pregledano je 7590 žena.
(Telegraf.rs)


Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

„Nagrade koristite samo kao iznenađenje, a ne kao unapred najavljenu zaslugu“: Batut objavio pokazatelje dobre porodične atmosfere

Izvor: Danas, 14.Jun.2023

Kvalitetna porodična klima i otvorena komunikacija imaju značajan uticaj na mentalno zdravlje ljudi, ukazuju iz Instituta "Dr Milan Jovanović Batut" povodom juna – Nacionalnog meseca mentalnog zdravlja u Srbiji.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.