Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jan.2018, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preduzete mjere za sprečavanje ulaska Puđdemona u Španiju

MADRID - Pripadnici policije i Civilne garde Španije su na oprezu 24 časa dnevno kako bi spriječili da se smijenjeni katalonski predsjednik Karles Puđdemon "ušunja" nazad u Španiju, "čak i u prtljažniku automobila", izjavio je španski ministar unutrašnjih poslova Huan Ignacio Zoido.

On je tokom gostovanja na televiziji TVE rekao da Ministarstvo preduzima mjere duž španske granice i unutar zemlje, kako bi spriječilo Puđdemonov ulazak u Španiju.

"Radimo to >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << na takav način da Puđdemon ne može doći do parlamenta, čak ni u prtljažniku automobila", rekao je Zoido i dodao da su u Ministarstvu zabrinuti jer "ne mogu predvidjeti šta neko kao Puđdemon može da uradi".

Zoido je optužio bivšeg katalonskog lidera da "pravi cirkus" i da bježi od pravosuđa u Španiji, prenosi AFP.

Puđdemon je optužen za pobunu, secesionizam i zloupotrebu javnih fondova.

Bivši katalonski lider je krajem oktobra prebjegao u Belgiju, nakon što je proglasio nezavisnost Katalonije, kao rezultat referenduma koji su vlasti u Madridu proglasile nevažećim.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

ŠPANIJA ZAPRETILA: Pojačaćemo nadzor, Puđdemon neće moći ni da se ušunja!

Izvor: Kurir, 23.Jan.2018

Španija jača mere nadzora kako bi sprečila bivšeg katalonskog lidera Karlesa Puđdemona da se krišom vrati u zemlju, izjavio je danas španski ministar unutrašnjih poslova Huan Ignasio Soido.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.