Preduzeće „Makovica zaposlilo stotinak mladih ljudi

Izvor: Studio B, 30.Jan.2012, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preduzeće „Makovica" zaposlilo stotinak mladih ljudi

Preduzeće „Makovica" iz Mladenovca, uz pomoć Nacionalne službe za zapošljavanje, zaposlilo je stotinak mladih ljudi koji su tako dobili priliku da prvi put pokažu koliko umeju i znaju.

Preduzeće ima savremenu pekaru, silose, mlinove i radionicu stočne hrane.

Danas su ovo preduzeće posetili direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Dejan Jovanović i član Gradskog veća Miroslav Čučković.

- Polako smo ulazili u sistem rada i upoznavali se >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << s procesom proizvodnje. Znanje koje smo stekli na fakultetu prelazilo je u praksu. Radim već deset meseci i mislim da sam ovladala osnovama pekarske industrije - ispričala je Nevena Stanojević, diplomirani tehnolog.

Član Gradskog veća Miroslav Čučković rekao je da je ovo preduzeće napravilo svojevrstan podvig.

- Zapošljavajući više od sto ljudi, „Makovica" dokazuje da beogradska privreda generiše zdrava radna mesta. Bitno je da u narednom periodu grad Beograd očuva postojeća radna mesta i da većim brojem ovakvih malih projekata zaposlimo ljude kako ne bi rasla nezaposlenost - naglasio je Čučković.

On je ukazao na neophodnost saradanje na svim nivoima kako bi se izborili sa nezaposlenošću. Kao primer dobre prakse, naveo je saradnju grada i Nacionalne službe na projektima zapošljavanja.

Ova služba nastoji da bude dobar partner i svim preduzetnicima koji su u vremenu krize odlučili da otvore nova radna mesta i povećaju broj zaposlenih. „Makovica" je učestvovala u projektu „YEM", kojim se podstiče zapošljavanje mladih iz marginalizovanih socijalnih grupa. Tako su obučili, pripremili za posao i na kraju zaposlili i dvanaest mladih, mahom Roma.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Posao dobilo 116 mladih

Izvor: Danas, 31.Jan.2012, 00:48

Privatno preduzeće Makovica a.d., iz Mladenovca u okviru programa „Prva šansa“ Nacionalne službe za zapošljavanje u protekle četiri godine zaposlilo je 116 radnika. Samo u 2011. godini, 47 mladih zasnovalo je po prvi put radni odnos u ovom preduzeću koje se bavi proizvodnjom hleba i peciva.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.