Preduhitrili Inspekciju i poništili imenovanja u Sudskoj policiji RS

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Nov.2015, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preduhitrili Inspekciju i poništili imenovanja u Sudskoj policiji RS

BANJALUKA - Nakon što je Upravna inspekcija izuzela dokumentaciju o određenim imenovanjima u Sudskoj policiji RS, Želimir Barić, predsjednik Vrhovnog suda, ne čekajući nalaz te inspekcije stavio je van snage rješenja kojima se Borislav Vidović i Dragan Latinčić raspoređuju na mjesta zamjenika načelnika i pomoćnika načelnika Okružnog centra Sudske policije u Banjaluci.

"Kako je u vrijeme inspekcijskog nadzora u toku konkursna procedura za popunu navedenih radnih mjesta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Upravna inspekcija nije imala osnov za preduzimanje mjera iz svoje nadležnosti", rekli su u Ministarstvu uprave i lokalne samouprave RS.

Barić juče nije želio komentarisati sporna imenovanja, niti odluke o poništenju tih imenovanja uz obrazloženje da je na bolovanju i da postoje procedure kako se dolazi do informacija.

Inače, "Nezavisne" su još 31. oktobra na osnovu Zakona o slobodi pristupa informacijama tražili odgovore na pojedina pitanja, ali još nismo dobili nikakav odgovor. Podsjećanja radi, Inspekcija je dokumentaciju izuzela nakon što su radnici Sudske policije RS poslali pismo na nekoliko adresa u RS kojim tvrde da su Barić i Željko Dragojević, direktor Sudske policije RS, nezakonito imenovali Vidovića i Latinčića na rukovodeća mjesta. Nakon ovog pisma reagovala je Upravna inspekcija, ali, kako rekoše, nisu imali osnov za bilo kakve mjere jer su ta sporna imenovanja u međuvremenu poništena.

Inače, nakon poništenja tih spornih imenovanja, Vrhovni sud, odnosno Sudska policija, raspisali su interni konkurs za popunjavanje tih pozicija.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.