Izvor: Blic, 17.Jan.2018, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavnički dom BiH usvojio Predlog zakona o budžetu institucija i u drugom čitanju

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je večeras u drugom čitanju Predlog zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2018. godinu sa amandmanima.

Ovaj predlog biće upućen na potvrđivanje u Dom naroda. Za Predlog zakona glasalo je 25 poslanika, protiv je bilo 11, a tri uzdržana.

Prethodno je Komisija za finansije Predstavničkog doma razmatrala dvadesetak amandmana na Predlog zakona o budžetu institucija BiH, od kojih je prihvatila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << set od tri amandmana.

Predsedništvo BiH utvrdilo je i u parlamentarnu proceduru dostavilo Predlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2018. godinu u iznosu nešto nižem od dve milijarde KM, pri čemu je za finansiranje institucija BiH predviđeno oko 950 miliona KM, a za servisiranje spoljnog duga nešto više od milijardu KM.

Predsedavajući Predstavničkog doma Borjana Krišto, rekla je da se nakon ove tačke dnevnog reda sednica prekida.

Ona je navela da će Predstavničkim dom nastaviti sa radom prema kalendaru aktivnosti, a da će poslanici pozive za nastavak sednice dobiti do 31. januara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.