Predstavnici srpskih kompanija u poseti Berlinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2017, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavnici srpskih kompanija u poseti Berlinu

U organizaciji Nemačko-srpske privredne komore (AHK Srbija) predstavnici nekoliko srpskih kompanija posetili su Berlin, u cilju razmene iskustava, usavršavanja, uspostavljanja poslovnih kontakata i produbljivanja poslovne saradnje sa nemačkim kompanijama i institucijama.

To putovanje podrazumevalo je informativni skup na kojem su učesnici srpske delegacije imali mogućnost za individualne razgovore sa nemačkim učesnicima, kao i referentne posete nemačkim kompanijama iz oblasti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << biomase i biogasa, piše u saopštenju AHK Srbije.

Deo srpske delegacije, koju je predvodio projektni menadžer AHK Srbije Stevan Đurić, činili su predstavnici kompanija Elektromontaža iz Kraljeva, GGE Esco, Infoterm iz Niša, JKP Grejanje iz Pančeva, JKP Subotička toplana, MACS Energy&Water, WIG iz Beograda.

"Zadovoljstvo nam je da pod pokroviteljstvom Nemačkog ministarstva za ekonomiju i energiju organizujemo ovakve projekte, a ovo je samo jedan u nizu projekata koje realizujemo u saradnji sa Ministarstvom", istakao je Đurić.

On je naglasio da je cilj posete da se domaćim kompanijama približi nova tehnologija i "know-how", koji nisu prisutni na srpskom tržištu, kao i da se probudi interes nemačkih kompanija za domaće tržište.

"Nadam da ćemo uskoro te kompanije videti u Srbiji", dodao je Đurić, navodi se u saopštenju.

Predstavnik kompanije Elektromontaža Nikola Kepčija istakao je da je tokom posete stekao uvid u nekoliko biogasnih postrojenja koje kao imputni materijal koriste različite tipove materijala i dodao da se nada da će ta tehnologija i u Srbiji narednih godina zaživeti u ozbiljnijem obimu.

AHK Srbija je studijsko putovanje srpske delegacije na temu "Biomasa i biogas u Srbiji" organizovala pod pokroviteljstvom Ministarstva za ekonomiju i energetiku Nemačke i u partnerstvu sa nemačkom kompanijom Eclareon, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

MK Group najavljuje saradnju sa kineskim kompanijama

Izvor: Beta, 20.Okt.2017, 14:21

MK grupa saopštila je danas da je menadžment te firme razgovarao s predstavnicima vodećih kineskih kompanija, kako bi uspostavili saradnju sa partnerima iz sektora poljoprivrede, hotelske industrije i bankarstva.U saopštenju se navodi da su se predstavnici MK grupe u Pekingu sastali sa čelnim ljudima...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.