Predstavnica OEBS: Podržavaćemo aktivnosti na unapređenju medijske scene u Srbiji

Izvor: Beta, 01.Jul.2022, 17:41

Predstavnica OEBS: Podržavaćemo aktivnosti na unapređenju medijske scene u Srbiji

 OEBS će nastaviti da podržava sve aktivnosti čiji je cilj unapređenje medijske scene i položaja novinara u Srbiji, izjavila je danas u Beogradu predstavnica OEBS za slobodu medija Tereza Ribeiro na sastanku sa premijerkom Ana Brnabić.Na sastanku, kojem je prisustvovao i šef Misije OEBS u Srbiji Jan Bratu, Ribeiro je rekla da će ta organizacija podržavati i nastavak implementacije Akcionog plana za Medijsku strategiju, saopštila je Vlada Srbije.Brnabić je kazala da je Vlada posvećena radu na unapređenju ukupnog medijskog okruženja i da je u tome izuzetno važan partner upravo OEBS koji predstavlja most između Vlade, sa jedne, i medija i organizacija civilnog društva, sa druge strane, navodi se.Navela je da će jedan od ključnih prioriteta i buduće vlade svakako biti aktivnosti u oblasti vladavine prava, i to pre svega reforma pravosuđa i mediji, piše u saopštenju.Brnabić i Riberio su se složile da je važno nastaviti dijalog i jačanje poverenja sa medijskim i novinarskim udruženjima o svim važnim pitanjima za medijsku zajednicu, dodaje se.Misija OEBS u Srbiji radila je sa Vladom i medijskim i novinarskim udruženjima na pripremi Medijske strategije i Akcionog plana, i na sprovođenju aktivnosti i praćenju primene strategije. Misija je takođe aktivno učestvovala u svim radnim grupama koje ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Predstavnica OEBS: Podržavaćemo aktivnosti na unapređenju medijske scene u Srbiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jul.2022

OEBS će nastaviti da podržava sve aktivnosti čiji je cilj unapređenje medijske scene i položaja novinara u Srbiji, izjavila je danas u Beogradu predstavnica OEBS za slobodu medija Tereza Ribeiro na sastanku sa premijerkom Ana Brnabić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.