Izvor: Danas, 09.Okt.2014, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljeni investicioni potencijali Žablja

Opština Žabalj je, u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom Bačka, predstavila svoje investicione i turističko-gastronomske potencijale na manifestaciji Open days.

Manifestacija koju je organizovao Komitet regija Evropske unije i Evropske komisije predstavlja ključni godišnji događaj za regionalne i lokalne vlasti, sa ciljem promocije dobre uprave na lokalnom nivou, mogućnostima za razvoj, povećanja zaposlenosti i primene kohezione politike Evropske unije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Danas <<
- Ovakvi susreti su odlična prilika za izgradnju čvrstih veza sa evropskim partnerima, za razvoj lokalne samouprave, a pre svega jačanje lokalnog ekonomskog razvoja i izgradnje infrastrukture. Investitori i partneri sa kojima smo razgovarali imali su priliku da iz prve ruke čuju o privrednim i turističkim potencijalima naše opštine - rekao je predsednik opštine Žabalj Čedomir Božić.

Prema njegovim rečima, opština je proteklih nekoliko godina uložila značajne napore kako bi se stvorili što bolji uslovi za napredak lokalne ekonomije, razvoj turizma i obrazovanje mladih.

- Danas sa ponosom mogu da kažem da u okviru opštinske administracije imamo uspostavljen uspešan sistem za pripremu i implementaciju projekata koje finansira Evropska unija, da svi potencijalni investitori vrlo brzo mogu da dobiju sve neophodne dozvole za pokretanje svog biznisa, što dokazuju pogoni velikih kompanija koji su premestili svoju proizvodnju u našu opštinu, a posebnu pažnju posvetili smo pokretanju malih i srednjih preduzeća, razvoja preduzetništva, organskoj i konvencionalnoj poljoprivredi - rekao je Božić.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.